Moim zdaniem na terenie Norwegi najlepsza opcja to jednak Autopass, który można zamówić z terenu polski, jeżeli dobrze przeprowadzisz transakcje to prześlą tobie na polski adres ten czytnik. Czytniki autopasa wysyła szwedzka firma. Ten czytnik działa również na szwedzkim i duńskim moście, gdybyś chciał przejechać cieśninę. W Norwegi nie ma już nigdzie bramek manualnych. Na norweskich promach i tak trzeba płacić gotówką lub kartą bankomatową. Co prawda, kiedyś tam dawno temu, płaciłem przez czytnik na promie, jednak to było chyba na Lofotach.
Wejdź na stronę Autopass zarejestruj się i wypełnij wniosek, ta firma daje standardowo 10% zniżki na przejazdy. Podczas wypełniania wniosku trzeba wybrać sobie operatora wiodącego. Osobiście proponuję Fjellinjen który działa na całą Norwegię. To tyle z mojej strony na wstępie, masz więcej pytań to pisz.
Wejdź na stronę Autopass zarejestruj się i wypełnij wniosek, ta firma daje standardowo 10% zniżki na przejazdy. Podczas wypełniania wniosku trzeba wybrać sobie operatora wiodącego. Osobiście proponuję Fjellinjen który działa na całą Norwegię. To tyle z mojej strony na wstępie, masz więcej pytań to pisz.